Coaching met Focusing
    

Focusing is een methode waarbij je op een vriendelijke, luisterende manier kan stilstaan bij zaken die in je leven spelen. Je richt, onder begeleiding, je blik naar binnen en kijkt met open benieuwdheid. Zo kun je kennismaken met wie je in diepste wezen bent. Het is een vriendelijke, zachte methode die je helderheid, ontspanning en meer innerlijke balans kan geven.

We kunnen belemmeringen in je leven onderzoeken, zoals situaties waarin je vast loopt, er geen duidelijkheid is of waarbij je spanningen ervaart. Samen nemen we de tijd om na te gaan hoe je dat beleeft in je lijf. Je kunt er zonder oordeel met aandacht bij zijn, waardoor verandering ontstaan.

Voor mensen met kanker en hun mantelzorgers kan Focusing de levenskwaliteit bevorderen. Het helpt ruimte te maken voor hoe jij je ziekte en alles wat dit met je leven doet ervaart. Het erkent dat het is zoals het is voor jou, in al zijn complexiteit en in respect voor al het niet weten. Uit onderzoek is gebleken dat onder andere depressie bij kankerpati├źnten verminderde, de houding ten opzichte van het lichaam verbeterde en het welzijn toenam. Zie hiervoor bij mijn tarieven 'Ruimte maken'. Dit is een serie van 6 afspraken.

Focusing is ontdekt en ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Eugene Gendlin.

Meer weten? Mail of app.

.