Meer over massage bij kanker

Massage bij kanker is een specialisatie vanwege de complexiteit van de ziekte, de behandelingen, de bijwerkingen en de stress die er bij komt kijken. De massages worden afgestemd op de ziekte en de behandelingen. Daarom stuur ik vooraf een uitgebreide vragenlijst. Dit om daarna een zo optimaal mogelijke massage te kunnen geven zonder het lichaam te overprikkelen.
Ik hou rekening met jouw geestelijke en lichamelijke conditie van dat moment. Samen maken we een keuze voor een passende massage, met als doel voor jou zoveel mogelijk rust, ontspanning en ondersteuning te brengen.  Een Massage bij Kanker consult is een sessie met voorgesprek, massage en naliggen. Massage kan in elke fase een steun zijn. 

Tijdens de behandelingen: een massage biedt ondersteuning om het proces van chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie beter door te komen. De massage ontspant en kan pijnvermindering geven. Naast alle medische handelingen is er ook ruimte om met aandacht en compassie aangeraakt te worden.
Na de behandelingen: de controle's kunnen spanning en onzekerheid geven. Ook kun je nog klachten hebben van de behandeling, zoals slechte conditie, vermoeidheid, pijn of somberheid. Een massage helpt geeft meer rust en kan het contact en vertrouwen in je lichaam herstellen.  
Wanneer je niet meer geneest: in deze fase hebt je veel te verwerken. Hoe verwerk je zo’n moeilijk bericht. Je hebt onzekerheid over hoe deze tijd eruit zal zien. Massage kan in deze tijd een moment voor jezelf zijn, ontspanning en liefdevolle aanraking. Een moment waar emoties gevoeld mogen worden.

Netwerk Massage bij Kanker
Als masseur ben ik aangesloten bij het landelijke kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker. Ook ben ik opgenomen in de Verwijsgids Kanker en op Kanker.nl. 

Vragen of afspraak maken? Mail of app